Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις  Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο «Εκλογή» σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης σε μια εκδήλωση έκπληξη για το νέο βιβλίο του Αχιλλέα ΙΙΙ με τίτλο:

«Τέλος Πάντων»

Με αφορμή τις ιστορίες του βιβλίου, που έχει ως κεντρικό θέμα το τέλος του κόσμου, ο Καβαλιώτης συγγραφέας και ο μουσικός Γιάννης Κανάκης στο πιάνο, θα παρουσιάσουν μια ημίωρης διάρκειας απολαυστική μουσική παράσταση, γεμάτη χιούμορ και συγκινήσεις, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τη φιλόλογο Στέλλα Ναλμπάντη για τους κόσμους που συντίθενται και αποσυντίθενται, καθώς και για τους λόγους για τους οποίους η καταστροφή μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική αφορμή για δημιουργία.

 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…

Ο Αχιλλέας ΙΙΙ (κατά κόσμον Αχιλλέας ΙΙΙ) γεννήθηκε στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, το 1979, το 1998 και το 2002, αντίστοιχα. Εκτός από το να παράγει (ψευδείς) εκδοχές της σημασίας του «ΙΙΙ» δίπλα στο όνομά του κάθε φορά που ερωτάται, διασκεδάζει ανιχνεύοντας και αποκαλύπτοντας τους κόσμους που κρύβονται ανάμεσα στις στιβάδες που συγκροτούν την πραγματικότητα. Το Τέλος πάντων είναι το τέταρτο βιβλίο του μετά το Κομπλεξικό (2016) και τις συλλογές φωτογραφηγημάτων Παραχαράκτης (2019, Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2020) και Δεσμοφύλακας (2022), και το πρώτο στο οποίο καταστρέφει τον κόσμο. Από το 2003 είναι μέλος του container rock συγκροτήματος Bog art.

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Στο «Τέλος Πάντων» ο Αχιλλέας ΙΙΙ αποφασίζει να καταστρέψει τον κόσμο, και μάλιστα όχι μία φορά αλλά είκοσι τέσσερις. Με αφορμή τη συντέλεια, δημιουργεί και παρουσιάζει ένα πλήθος από παράξενους –ή όχι και τόσο παράξενους, τελικά– κόσμους, στους οποίους τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με το τέλος των πάντων να μοιάζει περισσότερο με ευκαιρία παρά με απειλή, οι γνωστοί κανόνες ανατρέπονται και κάθε Αποκάλυψη οδηγεί σε περισσότερες αποκαλύψεις, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι, ως γεγονός, το ίδιο το Τέλος έχει πολύ μικρότερη σημασία και ενδιαφέρον από όλα όσα μπορούν να συμβούν μέχρι να φτάσει κανείς σε αυτό.

Στα διηγήματα του βιβλίου αυτού, ο κόσμος ολόκληρος εξετάζεται στο μικροσκόπιο, παρατηρείται μέσω τηλεσκοπίου, διηθίζεται περνώντας μέσα από διαφορετικά φίλτρα, αλλάζει μορφή μπροστά σε παραμορφωτικούς καθρέφτες κάθε είδους, διαλύεται και επανασυντίθεται άπειρες φορές, και παρουσιάζεται ως σταυροδρόμι στο οποίο το παράδοξο, το χιούμορ και η κριτική θεώρηση της πραγματικότητας συναντιούνται και παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό σύμπαν, όπου τα πάντα υπακούουν μέχρι τέλους σε έναν και μοναδικό κανόνα, εκείνον που ορίζει ότι «Δεν ισχύει κανένας κανόνας».

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: