Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Κολλιού και της Ιουλίας Τσατσούλη με τίτλο:
«Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων (4ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν εικόνες και σχήματα της ηλεκτρολογίας και ηλεκτρονικής, που αναφέρονται στους εφευρέτες του ηλεκτρισμού και φτάνουν μέχρι την υπερσύγχρονη σημερινή τεχνολογία καθώς και τον τρόπο πρωτότυπης εργαστηριακής διδασκαλίας στην Τεχνολογική εκπαίδευση.

Το Βιβλίο με τίτλο «Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές» είναι μια προσπάθεια να συνδεθεί το θεωρητικό μέρος της τεχνολογίας της ηλεκτρολογίας με την πράξη, διά μέσου της ανάπτυξης εφαρμογών στα ηλεκτρολογικά εργαστήρια της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Υπερκαλύπτει το πρόγραμμα της διδαχθείσας ύλης των εργαστηριακών ασκήσεων της ηλεκτρολογίας του Υπουργείου Παιδείας και εμπλουτίζει τις γνώσεις των σπουδαστών.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Αργύριος Κολλιός από το 1953 έως το 1997 εργάστηκε στις περιελίξεις και βλάβες των ηλεκτρικών μηχανών. Στις ηλεκτρομηχανολο-γικές εγκαταστάσεις, στους αυτοματισμούς, στα υπερσύγ-χρονα συστήματα PLC και στις  έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις INSTABUS.

Το 1956 στον εξηλεκτρισμό της επαρχίας Νέστου. Το 1958 στον εξηλεκτρισμό της Καβάλας. Το 1960 στον εξηλεκτρισμό της περιοχής του Παγγαίου.

Το σχολικό έτος 1961/62 καθηγητής στην τεχνική σχολή Χρυσουπόλεως, επιβραβεύτηκε για την πρωτότυπη μέθοδο εργαστηριακής διδασκαλίας που κινηματογράφησαν Ολανδούς επιθεωρητές.

Το 1963/64 ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Ιωάννης Αρβανίτης τον μετέθεσε στην μέση τεχνική σχολή εργοδηγών Καβάλας ως προϊστάμενο των ηλεκτρολογικών εργαστηρίων της  σχολής.

Το 1967/68 ο γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου παιδείας κ. Κουζέλη με συνοδό τον Διευθυντή της σχολής του Ευκλείδη τον επιβράβευσε, του μετέτρεψε τη σχέση σε Αορίστου χρόνου διαρκείας και χαρακτήρισαν τα εργαστήρια πρωτότυπα και τα μοναδικά στην εκπαίδευση.

Το 1969 ο Διευθυντής της βιομηχανίας Λιπασμάτων Παντελής Ορφανίδης με τους προϊσταμένους των τμημάτων χαρακτήρισαν τα εργαστήρια  σαν μια βιομηχανία σε μικρογραφία.

Το 1983 το υπουργείο παιδείας μετέταξε τον Αργύρη Κολλιό  στον κλάδο ηλεκτρονικών, στο τεχνικό Λύκειο Καβάλας και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 1987/88.

Συντάξιμα έτη Υπουργείο παιδείας + ΤΕΒΕ= 25+36=61.

 Η Ιουλία Τσατσούλη

–  έλαβε έγγραφη τιμητική διάκριση  ότι αποφοίτησε με άριστα, πρώτη σε όλη την Πολυτεχνική Σχολή,

– έκανε το πρώτο της μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Cambribge,  στον τομέα της ενέργειας,

– έκανε το δεύτερο μεταπτυχιακό της με υποτροφία στο Ιmperial  College of London,  στο Management, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και

διαθέτει ικανή εμπειρία στην έρευνα και καινοτομία προϊόντων σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία.

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: