Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και   οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την
Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος)
στην παρουσίαση του βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή  με τίτλο:

«Ξαναγράφω τη ζωή μου από την αρχή»

Το βιβλίο θα παρουσιάσει
η Λέσχη Ανάγνωσης Ψυχολογίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας
 και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…

Ο Πασχάλης Γ. Λαμπαρδής, είναι ψυχολόγος και συγγραφέας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική και κοινοτική ψυχολογία, ενώ έχει σπουδάσει αρχικά και μηχανικός ηλεκτρολόγος.

   Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται εδώ και χρόνια ερευνητικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά, τη θεραπεία της ψυχής και τη συγγραφή βιβλίων. Μετά από πολλές αναζητήσεις και ταξίδια, έχει καταλήξει ότι η πίστη είναι η μόνη που μπορεί να κάνει μικρά θαύματα στη ζωή μας.

   Η πρώτη εκδοτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1997 με το βιβλίο «Υπόθεση ζωής», σκιαγραφώντας το πέρασμα ενός ανθρώπου από τον πνευματικό χώρο του Αγίου Όρους στην προσπάθειά του να βρει τη λύτρωση.

Το 2002 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Ο Ταξιδευτής του Βοσπόρου» από τις εκδόσεις Ιωλκός και επανεκδόθηκε με νέα αναθεωρημένη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη το 2010. Μεταφράστηκε στην Τουρκική γλώσσα και πήρε το βραβείο λογοτεχνίας και πνευματικών αξιών 2002 από την Ελληνική Εταιρία Χριστιανικών Γραμμάτων.

   Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Οι φύλακες της Ανατολίας» από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου αποκαλύπτει έναν κρυφό κόσμο στα βάθη της Ανατολής.

   Το 2008 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η Κοιλάδα των Σπαθιών» από τις εκδόσεις Πατάκη, το οποίο αποτελεί και ένα ψυχογράφημα της Ελληνικής φυλής μέσα στους αιώνες, απ’ όπου αναδεικνύονται οι αρετές και οι αδυναμίες του.

   Η ερευνητική του διάθεση στη συνέχεια επικεντρώνεται στον σύγχρονο άνθρωπο. Συνδυάζει τη λογοτεχνία με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία και παρουσιάζει στο κοινό του την «Κάθετη Έξοδο» από τις εκδόσεις Πατάκη το 2011. Ένα μυθιστόρημα όπου εμπεριέχει θεραπευτικό λόγο και απέσπασε το Βραβείο Αναγνωστών 2012 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

  Συνεχίζοντας την έρευνα στην ψυχολογία, το 2014, κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Ένα» από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο με ευρηματική πλοκή και έντονη δράση, που ενώ αναδεικνύει τις αξίες τις ζωής, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν τελικά μεταξύ τους και όλα θα γίνονταν πιο εύκολα και απλά στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην πολιτική, αν επιχειρούσαν να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε ΕΝΑ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Όποιος απομακρύνεται από τον πόνο απομακρύνεται και από τη χαρά.

Ένα μυθιστόρημα για τα πάθη και τις δοκιμασίες ως μια διαδρομή αυτογνωσίας, που οδηγεί τους ανθρώπους να βρουν το βαθύτερο νόημα της ζωής, για να πάψουν να επαναλαμβάνουν μοιρολατρικά το ίδιο θλιβερό σενάριο-και να ξαναγράψουν τη ζωή τους απ’ την αρχή. Ο Παύλος και η Αρετή, εν αγνοία τους, σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, που οδηγούν στην ίδια πάντοτε -προδιαγεγραμμένη- κατάληξη: να μένουν μόνοι, αν και λαχταρούν να βρουν το άλλο τους μισό. Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι παρά ιδανικές σχέσεις, αγνοούν ότι οι σχέσεις είναι τέχνη και μαθαίνεται. Χρειάζεται να φτάσουν στα άκρα, να αναμετρηθούν με την οδύνη και τον εχθρό που φωλιάζει μέσα τους, για να συνειδητοποιήσουν εν τέλει την αλήθεια.

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, με δοκιμασίες και περιπετειώδεις αναζητήσεις σε Δύση και Ανατολή, με φόντο τα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα της εποχής και τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.

Όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας, και η ομορφιά και η ασχήμια. Σ’ εμάς ανήκουν οι αποχρώσεις των σκέψεών μας. Εμείς ντύνουμε τον κόσμο ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κι όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ισχύει ο νόμος του δυνατού, που μπορεί να επιβληθεί και δια της βίας. Με θυμό, οργή, μίσος και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, λεκτικές και σωματικές, που καταστρέφουν ολότελα τις σχέσεις. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και βία.

Ο Πασχάλης Λαμπαρδής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: