ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ4

  ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ3

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ1

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και  ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, παρουσίασαν το βιβλίο του Δημήτρη Αποστολίδη,

«Φίλιπποι: Η Μισγάγγεια των Πολιτισμών».

Οι πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει ο συγγραφέας σχετικά με τους Φιλίππους στο διάβα των αιώνων, μας έκαναν όλους να φύγουμε από τη δημοτική βιβλιοθήκη με αισθήματα πληρότητας.
Το συγγραφέα προλόγισαν οι : Αλέξης Γούλας και ο Νίκος Τσουμπάκης,
ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι : Κωνσταντίνος Χιόνης και ο Δημήτρης Αποστολίδης.

Ο Δημήτρης Αποστολίδης γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών του Α.Π.Θ., αριστούχος της Νομικής σχολής του ίδιου πανεπιστημίου, έχει αποφοιτήσει από το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη σχολή Βαλκανικών σπουδών του Ινστιτούτου Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. Η μονογραφία του Μέγας Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος, τα Βυζαντινά Υστερόγραφα και το Πόλις Χριστώνυμος, αποτελούν καρπό της μακροχρόνιας ενασχόλησης και του πολύπλευρου ενδιαφέροντός του για τη μεσαιωνική ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.
Ευχαριστούμε όσους είχαν το χρόνο και συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας. Ευχαριστούμε το σύλλογο Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας,  τους συλλόγους που συμμετείχαν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, τον κ. Κωνσταντίνο Χιόνη για την εμπεριστατωμένη ανάλυση του βιβλίου και τέλος  τον άξιο ερευνητή Δημήτρη Αποστολίδη για τα διαμάντια που μας προσφέρει.

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Φίλιπποι: Η Μισγάγγεια των Πολιτισμών»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: